Broekhof

Zet je tanden in de dagelijkse logistieke puzzels

Oké, Nederland is bloemen- en plantenland. Wij weten dat zo’n beetje 80% van de bloemen en planten bij alle winkeliers in Europa hier vandaan komen. Maar wáár halen de kwekers hun hoezen en die bloemisten hun lintjes, scharen, kaartjes, instekers en kerstmannetjes dan vandaan? Jawel, ook uit Nederland. Bij Broekhof dus.

Broekhof_7.jpg

Bij Broekhof is het werk nooit af

“Het werk is nooit klaar en het bedrijf groeit. Daarom heeft Broekhof altijd plek voor nieuwe logistieke medewerkers.” José Mourits is al negen jaar P&O manager bij Broekhof en heeft alleen nog maar mensen aangenomen. “Ik zie het bedrijf groeien. Wij hebben vier vestigingen in Nederland en vestigingen in Florida, Kenia en Colombia, en een eigen fabriek in Vietnam.” Werk zat dus en altijd plek voor nieuwe mensen. “Zeker ook in het magazijn, het hart van het bedrijf, want mensen groeien hier ook hard door.”

Meegroeien met mogelijkheden en mensen

Tim van der Poel is er zo eentje. Samen met vijfentwintig collega’s werkt hij in het centrale magazijn van Broekhof in Noordwijkerhout. “Ik heb een werkplek van 8.200 m2. Op mijn zeventiende heb ik hier voor mijn opleiding stage gelopen en ik ben niet meer weggegaan.” Nu, acht jaar verder, is hij assistent manager.

“Niet alleen Tim maakt carrière,” vertelt José, “anderen doen dat ook. Wij vinden het fijn als werknemers zich binnen ons bedrijf willen ontwikkelen, dus dat maken wij mogelijk. Kom maar op.”


“Wij puzzelen dagelijks met de aan- en afvoer van 50.000 verschillende artikelen.”
Broekhof_5.jpg

High tech logistiek puzzelen

“Mensen die houden van logistiek kunnen hier hun hart ophalen. Wij puzzelen dagelijks met de aan- en afvoer van 50.000 verschillende artikelen.” Aan de ene kant komen er jaarlijks ruim 650 zeecontainers met spullen binnen. Aan de andere kant gaan de bestellingen van klanten, netjes gesorteerd en samengevoegd, de deur weer uit. “Het staat nooit stil. Toen ik begon kon je nog wel eens te lang zoeken naar spullen, maar nu staat alles met barcodes perfect op zijn plek en loop je er zo naartoe.”

Tim heeft zelf bijgedragen aan de technische innovaties in het magazijn. “Ik heb meegemaakt dat als je hier met goede ideeën komt, dat er dan geluisterd wordt. Logistiek gaat echt verder dan ‘dozen schuiven’. Er komt veel automatisering bij kijken, maar daarvan moet je wel doorzien hoe je die het beste kunt inzetten.”

Steeds verfijnder en steeds hogere omloopsnelheid

Met de groei van het aantal producten en het aantal klanten wordt de logistieke puzzel bij Broekhof steeds verfijnder. “Daarvoor zoeken wij dus denkers en doeners. Je moet goed kunnen aanpakken en je hoofd erbij houden.” Maar dat is natuurlijk precies waar je als MBO-er logistiek zin in hebt.


Hier staan wij voor

Broekhof Verpakkingen

Moederbedrijf: Paardekooper Group
Aantal medewerkers: bijna 300, waarvan 120 in Nederland
Vakgebied: verpakkingsmaterialen, decoratiematerialen, bloemistenbenodigdheden
Werkgebied: wereldwijd
Vacatures voor: logistiek medewerkers
Broekhof
Maandagse wetering 40, Noordwijkerhout
T 0252 343 434
I www.broekhof.nl

Solliciteren bij:
José Mourits
E vacature@broekhof.nl