Den Bleker Vakgroep

'Kom maar meedraaien'

Een 14-jarige jongen met een wajong-uitkering op snuffelstage laten komen en hem later een vaste aanstelling geven met een auto van de zaak. Dat soort dingen gebeurt gewoon bij Den Bleker vakgroep. Waarom? “Omdat-ie goed is voor ons bedrijf.” Hans en Nanda den Bleker hebben hun zaak gebouwd op de gedachte ‘Kom maar meedraaien, als je in het team past kun je blijven.’ De eerste vier maanden van 2018 is het bedrijf al ruim 20% gegroeid, dus hebben ze ruimte voor nog meer aanpakkers.

 

Bleker 2.jpg

(Robot)grasmaaiers, tuinhout, bekende Nederlanders en vuurwerk

Het is een aparte combinatie, maar bij Den Bleker kom je ze echt allemaal tegen. “Onze klanten hebben hele grote tuinen of ze zijn er hovenier van. Daar zitten zelfs een paar BN’ers bij. Mensen die zoveel gras hebben dat ze de vertrouwde motormaaier hebben vervangen door een robotmaaier. Maar je kunt ook gewoon wat tuinhout of terrastegels bij ons halen.” Geen dag is er hetzelfde en Hans den Bleker laat zijn team snel schakelen. Aan het eind van het jaar verkoop je vuurwerk!

Veelzijdige mensen

Het leuke daarvan is dat alle medewerkers wel op de een of andere manier met de klanten in contact komen. “Je moet weten waarover je het hebt. Nieuwe collega’s laten wij eerst eens rustig door de winkels struinen, zodat ze leren wát er allemaal is. Daarna gaan ze helpen bestellingen voor hoveniers klaarmaken. Tenslotte krijgen ze een ‘afdeling’”.


Wij kunnen veel nieuwe collega’s gebruiken
3872-Goulmy-Den Bleker-ter Aar.jpg

Nu al filiaalleider

Jaël Wolswijk (21) deed tweemaal een BBL traject verkoopspecialist bij Karwei voordat hij naar Den Bleker Hout in Nieuwkoop kwam. “Verkopen is een klant naar huis laten gaan met de spullen die ze nodig hebben. Ik ging vorig jaar naar Den Bleker omdat het een familiebedrijf is. In één jaar tijd heb ik onwijs veel geleerd. Je moet van alles wat afweten om uiteindelijk zelf complete calculaties voor tuinaanleg te kunnen maken.” En sinds een week – begin mei 2018 – is Jaël assistent filiaalleider in Nieuwkoop. “Een kans die veel sneller kwam dan verwacht, maar die ik wel heb gepakt.”


Bleker 4.jpg

Drie vestigingen, ruim dertig man en zes vacatures 

Oorspronkelijk waren landbouwers en boeren de klanten voor de maaiers, kettingzagen, gereedschap en hout van Den Bleker. Daarna gingen zij zich specialiseren in particulieren. Maar de professionele aanpak heeft Den Bleker nooit achter zich gelaten. Zodoende heeft het bedrijf een enorm assortiment opgebouwd met veel verschillende merken die je elders níet in één winkel vindt. “Alle ervaring die wij daarmee hebben opgedaan leidt ertoe dat wij werkelijk onafhankelijk kunnen adviseren voor de juiste oplossing. Bij ons kun je dus kiezen: tussen hout, kunststof of metalen veranda’s en serres bijvoorbeeld.”

Om al die spullen goed te kunnen laten zien heeft Den Bleker drie vestigingen in Ter Aar (Tuin&Park) , Nieuwkoop (Hout & Verhuur) en Bodegraven (Tuinmateriaal). Drie keer hetzelfde bedrijf met ieder een eigen specialisme.
De zaken worden draaiende gehouden door ruim dertig mensen, waaronder technici, monteurs, verkopers en administratie. “Wij hebben en doen gevarieerd werk met mooie kwaliteit spullen en kunnen veel nieuwe collega’s gebruiken. Opleiding maakt niet uit, zolang alles dat met buiten werken te maken heeft je boeit.”


Hier staan wij voor

‘Verkopen is de klant helpen aan wat hij nodig heeft’
Vertegenwoordiger
per direct
Je houdt de webwinkels, digitale reclameborden, facebook en markplaats bij. Je gaat Den Bleker meer naamsbekendheid geven.
Allround Monteur (Ter Aar)
per direct
Uitvoeren van onderhoud en reparaties aan tuin- en parkmachines. Aanleggen van Husqvarna Automowers (robotmaaiers). Oplossen van storingen van robotmaaiers bij onze klanten. Service en reparatie aan professionele accuproducten.
Vrachtwagen chauffeur (autokraan 4 assen) - Bodegraven
per direct
Het bezorgen van tuinmaterialen. Helpen bij mooie tuinklussen. Laden en lossen. Orders “pikken”. Flexibele en praktijkgerichte instelling. Gedrevenheid. Ervaring autokraan. Zelfstandig. Rijbewijs B+C. Code 95.
Montagemedewerker
per direct
Bouwen van tuinhuizen, veranda’s, blokhutten, schuttingen enz. enz.
Open Sollicitatie
per direct
Teamspeler, klantgericht, aanpakker.
Stagiaire
per direct
Leergierig, enthousiast, aanpakker, positief ingesteld.


Den Bleker vakgroep


Korteraarseweg 150-152
2461 GP Ter Aar
T 0172 602 203
I www.mdenbleker.nl