Kruyt B.V.

‘The sky is the limit’, maar niet voor watjes

Weet je niet van opgeven, ben je doelgericht, gemotiveerd, houd je van uitdagingen en ben je zeker geen watje, dan wordt het tijd om kennis te maken met Kruyt B.V. “Als je de juiste instelling hebt en je wil jezelf ontwikkelen is ‘the sky the limit’”, zegt Ben van den Kommer, verkoopleider van Kruyt in Leiderdorp. “Ik ben ook in het magazijn begonnen met de bezem in de hand. Via allerlei functies ben ik doorgegroeid naar verkoopleider.” En dan, met een knipoog naar zijn directeur: “Nog even en dan zit ik op zijn stoel.”

 

Kruyt 5.jpg

Stoere mensen gezocht voor stevige spullen

Kruyt is leverancier van hang- en sluitwerk, ijzerwaren, gereedschap en aanverwante artikelen voor de bouwwereld. Zij hebben altijd een oplossing voor de klant. Maar dan moet je wel eerst weten wat het probleem van de klant is. Dus met hem meedenken. “Wij verwachten dus dat je dat kunt, en dat je niet opgeeft voordat je de oplossing hebt gevonden. Daarom moet je ook creatief zijn. Dan krijg je bij ons alle ruimte.” Dat is werken op topniveau, niet geschikt voor watjes.

“‘Zolang Pim komt, hebben wij geen probleem.’ Dat zei een klant mij laatst bij een gesprek over een van onze collega’s,” vertelt Remco Lammen, commercieel directeur van Kruyt. “Dat is super toch? Dat zijn de succesverhalen die ik graag weer op de zaak vertel.” En daar hoef je niet eens een soort ‘iron man’ voor te zijn. “Afgelopen jaar hebben we een kapster aangenomen. Zij wilde het ‘roer-om’ en wij hebben de mogelijkheid geboden. Haar enthousiasme en instelling hebben ons overtuigd. Zij is klantgericht en heeft van ons een commerciële rol gekregen. In de avonduren volgt ze de opleidingen om het vak te leren kennen. En daar hebben we geen spijt van want het gaat zelfs boven verwachting. Zelfs de eerste positieve resultaten van de avondscholing zijn al binnen.”

 


"Maar écht groot ben je wanneer je als klant persoonlijk wordt gekend"
Kruyt 3.jpg

Onderdeel van een grote groep

Kruyt zit met zijn hoofdkantoor in Leiderdorp en met meerdere vestigingen in de regio is Kruyt al jarenlang een bekende partij. Het bedrijf bestaat uit ongeveer 50 medewerkers. Daarnaast is Kruyt ook nog eens onderdeel van de Polvo-groep, een keten van ijzerwarenvakhandels met totaal 37 vestigingen verspreid over Nederland. Je kunt dus ook nog doorgroeien in de Polvo-groep.

Met een grap en een grol

“Natuurlijk wordt hier hard gewerkt, maar zonder humor kom je ook niet ver,” lacht Remco. “Wij verwachten veel van elkaar, dan is het leuk wanneer je dat met een lach en een grol kan doen. We moeten het leven niet al te serieus nemen, dan maken we het onszelf niet echt makkelijk.” De sfeer binnen Kruyt is als bij een familiebedrijf. Er zijn regelmatig borrels of uitjes. Op de LEUKSTE werkgever in beeld-scan scoren zij een dikke 8 scoren voor het thema werkplezier.


Hier staan wij voor

Een dikke 8 scoren voor het thema werkplezier
Kruyt 2.jpg

Het mooie van ‘de verkoop’

“Bij ons ben je op je plek wanneer je ‘de verkoop’ mooi vindt. Verkopen is namelijk een vak. Een interessant vak, zeker zoals wij dat bij Kruyt doen,” zegt Remco. “Wij luisteren naar de klant, wij denken mee met de klant en wij zorgen altijd voor een oplossing. Of het nu een heel groot project is waarbij we al vanaf beginstadium meedenken, of een enkele éénvoudige vraag, het maakt ons niet uit. We zorgen als partner voor de beste oplossing voor de klant”. Dat is het mooie van ‘de verkoop’: de klant helpen het beste aan te kopen.

Vrijheid en coaching

Kruyt doet veel om nieuwe jonge collega’s succesvol te laten worden. Dat begint met het on-boarding-proces binnen de organisatie. “Wij koppelen iedere nieuwe collega aan een persoonlijke coach. Het echte avontuur bij Kruyt staat bol van uitdagingen, ervaringen en afwisselingen. Je zult vast een keer vallen, en dan weer opstaan. Gaandeweg verdien je met ons vertrouwen steeds meer vrijheid. Dan worden je mogelijkheden om jouw goede initiatieven uit te voeren steeds groter.


De beste oplossing
Kruyt 4.jpg

Jij bént Kruyt voor een klant

Dat het bij Kruyt echte professionals zijn merk je snel genoeg. Natuurlijk telt hoe groot een bedrijf is, hoeveel vestigingen het heeft, aan welke grote projecten het zijn naam heeft verbonden, hoe breed het assortiment is en hoe lang het al bestaat. “Maar wij vinden het vooral mooi wanneer wij door onze klant persoonlijk worden gekend. Dat je bij een klant door een willekeurige medewerker bij de voornaam wordt genoemd. Dat gebeurt bij Kruyt. Bij zo’n bedrijf kan je één van de trotse collega’s worden. Dan ben jij Kruyt geworden. Kruyt biedt vele oplossingen (toegangscontrole, deurautomatiek, (elektrische)vergrendelingen, sluitsystemen) waardoor je te maken krijgt met een diversiteit aan technieken. Je hebt veel contact met klanten, jij bent daardoor het visitekaartje van Kruyt. Dus…. wil jij werken in een bedrijf waar de medewerker centraal staat en zoek jij een afwisselende technische baan met veel vrijheid? Solliciteer dan direct.


"Haar enthousiasme en instelling hebben ons overtuigd"
Verkoopmedewerker
> MBO-2 Verkoop >18 jaar per direct
Ondersteunen van het verkoopteam · het beantwoorden van vragen en het geven van adviezen aan de klant aan de balie · mede beheren en daarmee op peil houden van de voorraad · acquisitie plegen ·bedenken van goede acties en deze presenteren in de winke…
Electromonteur
per direct
In deze zelfstandige en afwisselende functie werk je voornamelijk voor bedrijven (af en toe particulieren) en ben je verantwoordelijk voor: - Installatie werkzaamheden bij nieuwbouwprojecten -  onderhoud en reparatie bij bestaande klanten- op toerbeu…


Kruyt Leiderdorp


Touwbaan 1H
2352CZ Leiderdorp
T 071 - 5899203
I www.kruytbv.nl