Latexfalt B.V.

Wij laten over ons lopen

Hier werk je bij typisch één van die bedrijven die producten maakt waar iedereen dagelijks mee te maken heeft. Dat is natuurlijk wel heel stoer om over te praten tijdens een verjaardag. Jij en je collega’s zijn het team achter de mooie producten en oplossingen van Latexfalt in Koudekerk aan den Rijn.

Latexfalt 1.jpg

Kansen

In gesprek met Mèlanie (27), één van de enthousiaste medewerkers bij Latexfalt, blijkt dat innovatie een belangrijke pijler is van dit bedrijf. Het bedrijf is erg interessant voor de werkzoekende mbo’er en hbo’er met affiniteit met techniek.

Latexfalt heeft al ruim 50 jaar een vooraanstaande positie in de markt van bitumen- en polymeeremulsies. De producten van Latexfalt worden gebruikt in tal van toepassingen, waaronder de wegenbouw, bouw en industrie, in zowel nationale als internationale markten. Met een eigen productielocatie en R&D laboratorium is men in staat de gehele markt te bewerken en te voorzien van de juiste producten. Je kunt wel zeggen dat dit heel specialistisch werk is, wat uiteindelijk juist kansen biedt voor mensen die vanuit een gezonde nieuwsgierigheid op zoek zijn naar uitdaging.


Latexfalt zoekt mensen die leergierig zijn en een affiniteit hebben met techniek

Procesoperator

Trayne (29) wordt erbij geroepen. Trayne is een aankomende procesoperator en vindt het tof dat hij deze mooie kans krijgt bij Latexfalt. “Latexfalt heeft het vertrouwen in mij en ik wil dat zeker waar maken.” Trayne komt uit een andere technische achtergrond, de motorvoertuigentechniek. Toen zijn interesse werd gewekt door zijn schoonvader die hem vertelde over het mooie vakgebied van de procestechniek ging hij op onderzoek uit. Kort daarna kreeg hij de mogelijkheid om kennis te maken bij Latexfalt.

“Wanneer je leergierig bent, van een uitdaging houdt en je wilt positief opvallen dan heeft Latexfalt een mooie plek voor je.”, weet Trayne te vertellen. “Je wordt warm ontvangen, het is een leuk team en je krijgt een persoonlijke coach die je begeleidt.”

Met Trayne is een traject afgesproken waarbij hij uiteindelijk als procesoperator een belangrijkere rol gaat vervullen binnen het bedrijf. Ondertussen volgt hij de opleiding tot procesoperator, waarbij hij één dag in de week op school zit. De andere dagen is hij aan het werk en draait hij mee in de ploegendienst. Hij heeft het reuze naar zijn zin en is blij met zijn baan. “Bij Latexfalt kun je jezelf ontwikkelen, mag je fouten maken en hier leren we allemaal van.”


Hier staan wij voor

Latexfalt 3.jpg

Nóg leuker

Mèlanie vult aan: “We hebben een actieve personeelsvereniging waarbij bijna iedereen deelneemt aan leuke activiteiten. Regelmatig worden er feestjes en uitjes georganiseerd en kan iedereen ideeën geven over de volgende activiteiten.” Ondanks dat de arbeidsvoorwaarden tegenwoordig niet meer de belangrijkste redenen zijn om te kiezen voor een werkgever, is dat bij Latexfalt meer dan prima geregeld. En ook hierin staat het bedrijf niet stil en is men bewust bezig om een steeds leuker bedrijf te worden. Er zijn nog allerlei plannen in ontwikkeling om de werktijd nóg leuker te maken.


'Bij Latexfalt kun je jezelf ontwikkelen'
Leerling monteur Technische Dienst
MBO niveau werktuigbouwkunde per direct
De productie-installaties in de plant zijn state-of-the-art en grotendeels geautomatiseerd en bestaan uit verwarmde opslag van grondstoffen, mengen, dispergeren en verpakken. Door optimale flexibiliteit en moderne controle- en beheerssystemen is de p…
Management Trainee
Academicus ((Technische) Bedrijfskunde, Economie, of HR per direct
In deze unieke positie start je als HR business partner in een innovatief en groeiend productiebedrijf waarbij je laat zien dat je HR tools effectief kunt inzetten en toepassen. Je ondersteunt op praktische wijze de Managing Director, het MT en organ…


Latexfalt B.V.


Hoogewaard 183
2396 AP Koudekerk aan den Rijn
T 071 3419108
I www.latexfalt.com