Nobel Bouwbedrijf

Actief in luxere woning- en utiliteitsbouw

In de hal van Nobel Bouwbedrijf hangt een luchtfoto van de houten kapconstructie van een monumentale boerderij. “Je moet het leuk vinden om zoiets – met de hand – te maken. Dat is het begin van vakmanschap. Jongens die dat willen kunnen wij er altijd goed bij hebben.” Nobel heeft plek voor drie goede timmerlieden en één werkvoorbereider/calculator die zin hebben in het vak.

‘Wij gaan niets uit de weg’

Marco Nobel is van de 2de generatie. Zijn vader is 45 jaar geleden gestart met het bouwbedrijf en heeft al snel zijn tweelingbroer erbij in dienst genomen. Nobel Bouwbedrijf komt van oorsprong uit de wat luxere woningbouw. “Dat heeft ons vakmanschap gebracht waardoor wij nu niets meer uit de weg gaan. Nieuwbouw van appartementencomplexen, garages en kantoren, monumentale boerderijen opnieuw funderen en gewoonweg dakkapellen plaatsen.” Die spreiding van het werk heeft het bedrijf de afgelopen jaren goed gedaan. “Wij hebben niemand weg hoeven sturen.” 

Variatie maakt het werk leuk

De variatie van werkzaamheden maakt het werk ook leuk voor de medewerkers. “Je hoeft bij ons niet altijd hetzelfde klusje te doen. Wij hebben veel gevarieerd werk en daar kun je mee afwisselen.” En – ook niet onbelangrijk, je kunt je dus op verschillende terreinen ontwikkelen. 

Wouter Kastelijn deed zijn stage bij Nobel Bouwbedrijf en werkt er nu twee jaar. “Natuurlijk heb ik hier meer geleerd dan op school. De stage was meer een kennismaking, maar toen ik kon blijven werken werd het echt leuk.”

Minecraft voor gevorderden

Toch zegt Marco dat het bedrijf door de komst van Wouter juist vooruit is gegaan met het gebruik van Autocad: “Net Minecraft, maar dan écht. Wij maken ook gebruik van software om 3D-modellen van bouwprojecten in één moeite door te ‘renderen’ naar een impressie. Dat geeft klanten een veel beter – en mooier – idee van het werk dan een technische tekening.”

 


Een ´goede´ timmerman is iemand die er zin in heeft

Altijd koppels van jonge jongens en ervaren gasten

Van de twintig medewerkers bij Nobel zijn er tien timmerman. Daar kunnen dus zo’n drie timmermannen bij. “Wij maken altijd koppels van nieuwe, jonge jongens met ervaren medewerkers. Wij zijn een erkend leerbedrijf en hebben veel ervaring met stagiairs zoals Wouter.” De werkvoorbereider/calculator die Nobel zoekt krijgt ook alle kanten van het vak te zien: “Als je een werk op kantoor hebt gecalculeerd, dan mag je het daarna ook gaan uitvoeren. Zo krijg je goed inzicht in de uitwerking van je plannen.”

Van deurknop tot ‘brugbediencentrale’

Nobel bouwt en ontwikkelt. Een nieuwe tak van sport is de transformatie van kantoorgebouwen naar woningen. En gemiddeld één keer per jaar maken zij een bijzonder project, zoals de brugbediencentrales voor de provincies Zuid- en Noord-Holland. “Maar wij zijn trots op iedere deurknop of dakkapel die wij mogen maken, daar hebben wij namelijk net zo veel zin in.”


Hier staan wij voor

Bouwbedrijf Nobel

Bedrijven: Nobel bouwbedrijf, Nobel & Oosterbouw, Nobel zon-energie
Medewerkers: ruim 20
Vakgebied: projectontwikkeling, nieuw- en verbouw kleinschalige woningbouw, nieuw- en verbouw 
utiliteitsbouw
Kernwaarden: Randstad en Groene Hart
Vacatures voor: drie timmerlieden en één werkvoorbereider/calculator
Bouwbedrijf Nobel
Italiëweg 27, Bodegraven
T 0172 616 562
I www.bouwbedrijfnobel.nl

Solliciteren bij: 
Marco Nobel
E marco@bouwbedrijfnobel.nl               

All-round timmerman – (meewerkend)uitvoerder
MBO 18 jaar per direct
Wat mag je verwachten? Een diverse en uitdagende functie als (Allround) timmerman, je krijgt de ruimte om je verder te ontwikkelen. Een goede inzet verdient een goede beloning en bij dit bedrijf kan je groeien Wat mag je verwachten? Een bedrijf…