Ploeg kozijnen

De kunst van het werk zit hem in de samenwerking

Patrick Schaap wilde na zijn MBO-4 opleiding ‘bouwkunde middenkader’ per sé de werkvoorbereiding in. Dus nam hij na een jaar werken bij Ploeg kozijnen een baan aan bij een mooi aannemersbedrijf. Dat werkvoorbereiden bleek al snel niet te zijn wat hij ervan verwacht had: “Eigenlijk had ik bij Ploeg kozijnen al op de eerste dag de indruk dat ik er thuis hoorde. Dus ik heb gebeld of ik terug mocht komen.” Inmiddels werkt hij al weer twee jaar op de verkoop binnendienst van Ploeg. “Echt super dat zij mij dat gunden.”

Ploeg 2.jpg

Binden en boeien . . . met vertrouwen

Algemeen directeur Frans Biemond is blij met Patrick: “Toch geweldig zoals dat met Patrick gelopen is? Ons bedrijf is in vijf jaar tijd verdubbeld in omvang. Wij hebben dus plek voor nieuwe collega’s die van aanpakken houden. Daarbij werven wij van ‘onderaf’. Het liefst gunnen wij medewerkers een flinke doorgroei in het bedrijf. Wat je hier te doen krijgt kan je van ons leren. Wij kijken bij sollicitatiegesprekken dus vooral of je past bij onze klantgerichte, servicegerichte cultuur van aanpakken. Klikt het dan zullen wij je binden en boeien.”

Patrick is 25 en zit in een team met drie anderen: “Die zijn 27, 38 en 53. Dat is goed verdeeld en dat zorgt voor heel veel, heel snel leren, waarbij ik mij zeker niet ‘de jongste’ voel. Iedereen gunt elkaar vertrouwen.”

 


Industrie met een ambachtelijk tintje
Ploeg 1.jpg

Industrie met ambachtelijk tintje

Er is veel gebeurd in de ontwikkeling van kozijnen die niet van hout zijn. Verbindingen, inbraakprofielen, draai- en sluitmechanismen, glassoorten, roosters en bekleding. “Ploeg kozijnen is mede gegroeid omdat wij zoveel varianten kunnen maken dat wij echt iedereen kunnen bedienen. Van particulier tot bouwondernemers en woningbouwverenigingen. In Nieuw-Vennep zetten wij alle mogelijke variaties zelf in elkaar met heel nieuwe machines. En zelfs de manier waarop de onbewerkte profielen worden aangeleverd is supermodern.”

Samenwerking

De kunst van het werk zit hem in de samenwerking. Patrick en zijn collega’s ‘tekenen’ met 3D-ontwerpsoftware gedetailleerde uitwerkingen van de wens van een klant; soms vanaf een schetsje. De productiecollega’s passen en meten alles secuur in elkaar. En de monteurs in het land zorgen voor plaatsing.
“Daar zoeken wij mensen bij die durven bedenken hóe zij een rol kunnen spelen in dat proces. Daarom zorgen wij voor veel overleg tussen ‘binnen’ en ‘buiten’.” En van zichzelf zegt algemeen directeur Frans Biemond: “Daar hoor ik gewoon tussen, ik ben ook maar een mens die toevallig een eigen rol heeft.” Uiteindelijk doen we het allemaal samen.


Leertraject en ontwikkelingsmogelijkheden

Hier staan wij voor

1e Monteur
per direct
Monteren van nieuwe kozijnen, deuren en schuifpuien
2e Monteur
per direct
Monteren van nieuwe kozijnen, deuren en schuifpuien
Medewerker Expeditie
per direct
Als expeditiemedewerker ben je verantwoordelijk voor alle magazijnwerkzaamheden zoals voorraadbeheer, orderverwerking en laden en lossen van onze kunststof kozijnen en deuren. Ben jij de expeditiemedewerker die onze Ploeg denkt te kunnen versterken?
Medewerker Productie 
per direct
Zoek jij een afwisselende baan in een prachtige productie omgeving? Zagen, lassen, afmontage en werken met moderne machines


Ploeg kozijnen


Pesetaweg 45
2153 PJ Nieuw Vennep
T 0252 - 500900
I www.ploegkozijnen.nl