R.A. Daktechniek

R.A. Daktechniek geeft ieder dak unieke aandacht

Je kunt bij R.A. Daktechniek namelijk echt snel aan de slag. “Wij hebben per direct plek voor een goede installatie-monteur en een dakdekker. Daken zijn vreselijk belangrijk voor ieder bouwwerk. En ze zijn altijd uniek. Wij werken dus altijd zo zorgvuldig mogelijk.” Roy en zijn medewerkers wonnen daarmee de tweede plaats bij de landelijke wedstrijd ‘Dak van het Jaar 2018’.

“Ik heb mijn bedrijf ‘daktechniek’ genoemd om te laten zien dat er meer bij komt kijken dan hout, pannen en lood. Iedere situatie is anders, en er gebeurt ontzettend veel op en met daken de laatste tijd.” Roy kan geweldig vertellen over de technieken die juist helemaal níet handig blijken. “In nieuwbouw uit de jaren tachtig, bijvoorbeeld, werden betonpannen gebruikt. Dat is één van de redenen dat wij de komende jaren werk zat zullen hebben. Die dingen beginnen namelijk nu zo’n beetje op te lossen.” 

Dakwerk zou een uitstervend beroep zijn

“Wij hebben de afgelopen jaren ook goede technische ontwikkelingen gezien,” zegt Roy, “betere kunststoffen bijvoorbeeld, zoals EPDM. Tegelijkertijd leggen wij ons toe op werk aan rijksmonumenten, dan zijn wij weer met oude technieken bezig.” Een ‘daktechnisch’ bedrijf en zijn medewerkers moeten dus van vele markten thuis zijn. “Het is een beroep waar juist veel toekomst in zit.”

Iedereen blij en altijd lekker buiten werken

“Het is ook een leuk beroep, want iedereen is blij wanneer je komt.” Als een dak niet goed is, dan krijg je in ons klimaat razendsnel schade aan het bouwwerk eronder. “Iedereen is dus blij met je komst. Dakonderhoud en -reparatie staat bovendien nooit stil, want het werk móet gedaan worden.” Dat betekent trouwens ook dat je voor dit werk wel wat doorzettingsvermogen moet hebben. En je werkt altijd buiten. “Voor het hele zware werk hebben wij een hijskraan, en weet je dat het helemaal niet zo vaak regent?” 

Technische hoogstandjes

R.A. Daktechniek is een gecertificeerd bedrijf, is ‘Dakmeester’ voor hellende daken en heeft verstand van platte daken, dakgoten, zink, bitumen, lood en alle mogelijke technieken. “Dat begint overigens eenvoudig: wanneer je zink of dakfolie aanbrengt móet je zorgvuldig te werk gaan. En omdat ieder dak uniek is betekent dat vaak netjes puzzelen.”

Daarnaast ziet hij ook de uitdagingen bij alle dingen die wij tegenwoordig óp onze daken leggen. “Zonnepanelen bijvoorbeeld. Dat moet je dak wel kunnen hebben.” Soms is de constructie al te zwak, nog vaker betekent de plaatsing een risico voor de waterdichtheid van een dak. “Dat moet je dus bij de plaatsing meteen goed doen. Maar kun je je voorstellen wanneer je op een dak aan het werk moet waar de zonnepanelen al helemaal geplaatst zijn?” 

Met zijn allen naar de dak/bouwbeurs

“Werknemers  die net van school komen die brengen vaak ‘andere inzichten’ mee. Dat is leuk. Terwijl ik jou de kneepjes van het vak leer hoor ik graag hoe jij er tegenaan kijkt.” Roy neemt zijn medewerkers ook mee naar de dak/bouwbeurs. “Samen kijken naar nieuwe technieken.” Ieder dak is uniek, ieder bouwwerk eronder en alle mensen die er wonen of werken ook. “Wij hebben een mooi gevarieerd vak.”


'Het is een leuk beroep, want iedereen is blij wanneer je komt'

Hier staan wij voor

R.A. Daktechniek

Bedrijven: R.A. Daktechniek
Medewerkers: 4
Vakgebied: dakdekker, dakisolatie, dakinspectie, dakkapellen
Werkgebied: Randstad
Vacatures: een installatiemonteur en een dakdekker

 
R.A. Daktechniek
Clematislaan 49 Oegstgeest
T 071 888 5565
I www.radaktechniek.nl

Solliciteren bij: 
Roy Appelo
E info@radaktechniek.nl

Leerling dakdekker
per direct
Wat heb jij in huis? Om te beginnen een goed humeur en stevige werklust. Met je opgeruimde persoonlijkheid krijg je collega’s en opdrachtgevers mee. Je werkt altijd servicegericht en communiceert helder. Niet denken en vergaderen, maar doen dat is…