Een mooie toekomst in de bouw

De bouw is een geweldige branche!

Een geweldige branche om in te groeien, om in te werken en om je geld in te verdienen. Nu je klaar bent met je opleiding op het ROC, is het tijd om door te groeien. Ga jij voor een mooie toekomst in de bouw?

Je leest en hoort het overal: er is behoefte aan veel nieuwe medewerkers in de bouw en dat wordt alleen maar meer. Op alle niveaus zijn mensen nodig, van timmerman tot projectleider, van asbestsaneerder tot calculator. En de komende jaren blijft deze vraag naar medewerkers onverminderd groot (en groter). Dit heeft alles te maken met de toename van het bouwvolume en de vergrijzing in de bouw. Alle kans dus voor jou!

Of je nu een opleiding hebt gedaan in de Bouw en Infra of een heel andere opleiding, de bouw heeft mensen nodig die het mooi vinden om iets blijvends te maken, om samen de regio vorm te geven.

Wil jij doorgroeien, jezelf sterker maken, meer verdienen en aan mooie projecten meewerken? Dan ben je in de bouw aan het goede adres.

Opleidingsbedrijf Haagbouw en de KOB hebben van het regionale bedrijfsleven de opdracht gekregen om ervoor te zorgen dat er talenten de bouw in stromen. Wij denken dat jij zo’n talent kunt zijn. Daarom willen we je graag helpen de juiste beslissing te nemen als het gaat om je toekomst.

Wil jij een mooie toekomst in de bouw? Neem dan contact op met Haagbouw voor informatie en advies over opleidingen en werk in management en uitvoering.

KOB–BOB–OCBI

Vaktechnisch diploma maar nog niet klaar met leren? Geen diploma, wel ambitie? Werkend in de bouw en leidinggevende ambities? Of zelfstandig ondernemer worden? Dan zijn er de kader- en ondernemersopleidingen van KOB–BOB–OCBI.

Het KOB-opleidingstraject Vakdiploma Aannemer Bouw- en Infrabedrijf Post-MBO is de springplank naar een succesvolle carrière vol uitdaging in een innovatieve, boeiende sector met veel mogelijkheden. Je combineert een studie met de praktijk. Dat betekent: vandaag geleerd, morgen toegepast.

De opbouw van de opleiding

Het KOB-opleidingstraject Vakdiploma Aannemer Bouw- en Infrabedrijf Post-MBO bestaat uit totaal acht opleidingen en heeft twee studierichtingen: B&U en Infra.

Wat levert de opleiding je op?

Na de opleiding heb je het gehele bouwproces in je vingers. Je kunt op een bedrijfskundige en bedrijfseconomisch verantwoorde manier leidinggeven, bouwprojecten uitvoeren en een bedrijf leiden met goed doortimmerd bouwtechnisch, bedrijfskundig, bedrijfseconomisch, organisatorisch en leidinggevend inzicht als bagage.

Met het diploma kun je veel kanten op. Zoals werken in leidinggevende en kaderfuncties als uitvoerder, calculator of werkvoorbereider bij bouwbedrijven, architectenbureaus, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars, gemeenten, provincies of Rijkswaterstaat. Of je kunt als zelfstandig ondernemer aan de slag.

Asbest een vies woord?

Welnee! Het is gevaarlijk spul, maar niet als je er verantwoord mee omgaat. En er is ongelofelijk veel werk in te verzetten, zowel in de uitvoering als in de managementfuncties. Conform wetgeving moeten alle daken asbestvrij gemaakt worden. Vandaar dat onze bedrijven op zoek zijn naar mensen die zich hiervoor willen inzetten. Laat het maar weten!

Cursussen

Bedrijven hebben behoefte aan goed opgeleide medewerkers, op alle niveaus. De ontwikkelingen in de bouw gaan snel. Na een goede opleiding is het dus zaak om bij te blijven en jezelf ook te blijven ontwikkelen. Haagbouw geeft dan ook samen met partners diverse cursussen aan medewerkers van bouw- en infrabedrijven. Van BHV en VCA tot praktische cursussen als waterdichte aansluitingen en inbraakpreventie. Daarnaast kent Haagbouw ook opleidingstrajecten om na een nulmeting medewerkers op een hoger niveau te krijgen.

Opleidingsbedrijf Haagbouw

Haagbouw is het opleidingsbedrijf van de regio. De partner voor en door het bedrijfsleven om de levensgrote uitdagingen aan te pakken op het gebied van de vraagstukken in de arbeidsmarkt.

Haagbouw is 35 jaar geleden opgericht door bouwbedrijven en heeft zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in het opleiden van leerlingen via werken en leren in de bouw, van helpende handjes tot niveau 4.

Een van de grootste uitdagingen van de bouw voor de komende jaren is de duurzaamheidsslag die gemaakt moet worden. Voor 2040 alle woningen van het gas af betekent een enorme druk op bouwbedrijven, waar nu al een tekort aan vaklui is. Bij Haagbouw stromen vanuit diverse kanalen –en dus niet alleen vanuit vmbo-scholen- enthousiaste leerlingen van alle leeftijden in om deze uitdaging aan te gaan.

Voor het assessment en het opleiden van leerlingen en medewerkers beschikt Haagbouw over een prachtige werkplaats met een uitgebreide machinale.

Samen met het bedrijfsleven en het onderwijs gaan we de uitdaging aan om goede vakkrachten en leidinggevenden op te leiden. Is de bouw iets voor jou?

Come4work

Haagbouw is het opleidingscentrum van de regio voor de bouwbedrijven. Bedrijven hebben diverse vragen als het gaat om opleidingen en arbeidsmarkt. Haagbouw heeft om die reden, op verzoek van de bedrijven een detacheringbureau opgericht, Come4work. Via Come4work worden ervaren timmermannen, metselaars maar ook opruimers en slopers - en af en toe een administratieve medewerker - gedetacheerd bij de bedrijven. Met als uitgangspunt dat we zo veel mensen voor de middellange en lange termijn aan de slag kunnen helpen.

Wil jij een mooie toekomst in de bouw?

Kijk voor meer informatie op:

www.kob.nl

www.haagbouw.nl

www.come4work.nl

of bel, ook voor advies:

070-3997410 of 06-29410990

En vraag naar Olaf Polders

KOB Den Haag, Haagbouw en Come4Work zijn per 15 mei 2018 gevestigd aan de Zichtenburglaan 216, 2544 EB in Den Haag. Hier bevindt zich ook de werkplaats van Haagbouw.